Arroz con leite Leyma Natura

Arroz con leite Leyma Natura

Todo un clásico da repostería e das sobremesas: arroz con leite. Vistoso, delicioso e sinxelo de preparar. Descobre como facer este arroz con leite cremoso e aromático dunha forma rápida, fácil e cun resultado espectacular.

Preparación
30 min.

Cociñado
60 min.

Total
90 min.

Racións
4

Ingredientes

  • 60 gramos de arroz redondo
  • 1 litro de leite Leyma Natura
  • 125 gramos de azucre
  • 1 rama de canela
  • Cáscara de limón
  • Cáscara de laranxa

Preparación

  1. Poñemos 100 ml de auga a ferver nunha pota e engadimos o arroz. Deixamos ata que se absorba a auga e retiramos o arroz.
  2. Cocemos o leite coa rama de canela e cun pouco da casca de limón e de laranxa
  3. Poñemos o arroz co leite a lume moi baixo e comezamos a remexer lentamente na pota entre 45 minutos e 1 hora. Hai que movelo lentamente, e non batir, para que o arroz solte todo o amidón.
  4. Cando o leite reduciu o suficiente e xa está espeso, engadimos o azucre. Cando o engades, o leite faise máis líquido polo que é importante que o deixes un pouco máis espeso antes de engadilo.
  5. Para rematar, engade un toque de azucre e canela.