Coliflor gratinada ao forno

Coliflor gratinada ao forno

Coliflor gratinada ao forno

Hai tanta xente que ama a coliflor como xente que a odia e iso non pode ser! Es dos segundos? Proba a facer esta receita de coliflor gratinada ao forno e verás como cambias de bando 😏

Preparación
30 min.

Cociñado
20 min.

Total
50 min.

Racións
4

Ingredientes

  • 1 coliflor partida
  • 60  g. de manteiga Leyma Natura
  • 60  g. de fariña de trigo
  • ½ litro de leite enteiro Leyma Natura
  • 100 g. de queixo D.O. Arzúa-Ulloa Leyma Natura
  • Noz moscada
  • Sal e pementa
  • Queixo relado ao gusto

Preparación

  1. Poñemos ao lume un pota con auga e un pouco de sal e levamos a ebulición.
  2. Agregamos a coliflor partida e fervémola durante 8 minutos para que non quede demasiado branda, retirámola da auga, escorremos e reservamos.
  3. Mentres tanto, imos preparando a salsa  bechamel: Derretimos a manteiga Leyma Natura nunha tixola a temperatura media. Imos agregando a fariña sen parar de remover coa axuda dunhas baleas. Engadimos o leite quente e seguimos removendo ata conseguir a textura desexada (con certa consistencia pero cremosa).
  4. Condimentamos ao gusto coa sal, pementa e noz moscada e mesturamos ben.
  5. Engadimos o queixo e removemos ata que se funda por completo. Retiramos do lume.
  6. Colocamos a coliflor nunha bandexa para forno, vertemos a  bechamel sobre ela e  empoamos co queixo relado.
  7. Enfornamos durante 10-15 minutos ou ata que que quede douradiña.
  8. E lista para gozar! Absolutamente deliciosa 😋

As nosas suxerencias