Crema de grelos

Crema de grelos

O segredo para preparar unha deliciosa crema de grelos é suavizar a presenza desta verdura incorporándolle leite e nata Leyma Natura á preparación. Gañarás en cremosidade, manterás o sabor e convencerás a toda a familia de que deguste os grelos de sempre dunha forma distinta.

Preparación
5 min.

Cociñado
20 min.

Total
25 min.

Racións
4

Ingredientes

  • Un feixe de grelos frescos
  • 1/2 litro de leite Leyma Natura
  • 30 ml de nata para cocinar Leyma
  • 1 cebola pequena
  • 2 patacas medianas peladas e en anacos
  • 1 allo porro (parte branca)
  • 3 cucharadas de aceite de oliva
  • Sal e pementa ao gusto

Preparación

  1. Cocemos os grelos limpos 10 minutos en auga cun chisco de bicarbonato para fixar a cor. Refrescamos en auga fría, escoamos e reservamos.
  2. Nunha pota, sofritimos a cebola e mais o allo porro no aceite de oliva. Cando estean transparentes,
  3. engadimos o leite e a nata para cociñar e deixamos cocer a lume moi baixo ata que as patacas estean feitas.
  4. Incorporamos os grelos e deixamos que coza todo 10 minutos máis.
  5. Pasamos polo pasapurés ou pola minipímer. Rectificamos de sal e pementa.