Iogur da casa con mel e froitos secos

Iogur da casa con mel e froitos secos

O iogur é unha sobremesa lixeira, fresca e saudable. Ademais de achegar calcio, proteínas de alto valor biolóxico, vitaminas e bacterias “boas”, contribúe de forma significativa a mellorar a túa saúde: regula o tránsito intestinal, facilita a dixestión, reforza o sistema  inmunitario… Probaches a facelo na casa e con leite fresco Leyma Natura? Anímate! A preparación é moi sinxela e só necesitarás 3 ingredientes.

Preparación
20 min.

Cociñado
600 min.

Total
620 min.

Racións
9

Ingredientes

  • 1 l leite fresco Leyma Natura
  • 1 iogur natural
  • 50 g leite en po

Preparación

  1. Quentamos o leite ata que estea morno e retirámolo do lume.
  2. Incorporamos o leite en po ata que se integre e a continuación botamos o iogur, volvendo mesturar ata obter unha mestura homoxénea.
  3. Quentamos novamente se é necesario ata acadar a temperatura desexada (aproximadamente 40º C).
  4. Introducimos nun recipiente con tapa e levamos ao forno prequentado para poder mantelo a esa temperatura sobre unhas 8 horas.
  5. Unha vez que arrefrie, metémolo no frigorífico para deter a fermentación e poder tomalo ben fresquiño.
  6. Poñemos mel ao gusto no fondo dos recipientes nos que vaiamos servilo, engadimos o iogur e coroamos cos nosos froitos secos favoritos. Delicioso!