Leite frito Leyma Natura

Leite frito Leyma Natura

Unha sobremesa que sempre arrasa… morno, frío, só, acompañado coa túa marmelada favorita… O leite frito, xunto coas torradas (que tamén atoparás na nosa web), é o rei da Semana Santa. Anímaste a preparalo?

Preparación
20 min.

Cociñado
30 min.

Total
50 min.

Racións
4

Ingredientes

  • 750 ml de leite enteiro Leyma Natura
  • 60 gr. de maicena
  • 150 gr. de azucre
  • 2 xemas de ovo
  • 1 rama de canela
  • A pel dun limón
  • Manteiga Leyma Natura
  • 1 ovo batido
  • Aceite de oliva suave ou xirasol para fritir
  • Azucre e canela en pó para decorar

Preparación

  1. Reservamos un tercio do leite Leyma Natura nunha cunca e o resto poñémolo ao lume coa pel de limón e a canela ata que ferva. Retiramos e deixamos entibiar.
  2. O leite da cunca mesturámolo co azucre e as duás xemas de ovo e batemos con baleas, engadimos a maicena e removemos ben ata que quede todo ben disolto.
  3. Retiramos a pel do limón e a rama de canela da pota e incorporamos a mestura coas xemas e a maicena, removemos ven ata obter unha mestura homoxénea.
  4. Poñemos nun cazo a lume medio baixo ata que espese sen deixar de remover para que non se pegue.
  5. Unha vez listo, botámolo nun molde previamente untado con manteiga Leyma Natura. Alisamos ben e cubrimos con filme transparente. Deixamos entibiar a temperatura ambiente e unha vez frío reservamos na neveira durante un mínimo de 6 horas, moito mellor se o deixamos dun día para outro.
  6. Unha vez a masa repousase, despegámola das paredes do molde e cortamos en 8 porcións.
  7. Pasamos cada porción primeiro pola maicena e despois polo ovo batido e fritimos en abundante aceite quente.
  8. Unha vez fritas, colocámolas sobre papel de cociña para eliminar o exceso de aceite.
  9. E co leite frito aínda quente, rebozamos cada porción nunha mestura de azucre e canela. Listo para desfrutar!600 ml de leche

As nosas suxerencias