Pizza de lacón con grelos e queixo Leyma D.O. Arzúa-Ulloa

Pizza de lacón con grelos e queixo Leyma D.O. Arzúa-Ulloa

Quen é capaz de dicirlle que non a unha pizza? 🤤  Nós nin de broma 😅  E menos aínda á que vos traemos hoxe, cos mellores produtos da terra e demáis… de tempada! 🍕  Proba a facer a nosa pizza de lacón con grelos e queixo D.Ou. Arzúa-Ulloa Leyma Natura e cóntasnos 😏

Preparación
90 min.

Cociñado
25 min.

Total
115 min.

Racións
3

Ingredientes

Para a masa:

  • 250 g de fariña de trigo
  • 5,5  g de fermento seco de panadeiro
  • 1 culleradiña de sal
  • 10 ml de aceite de oliva virxe extra
  • 160 ml de auga tépeda

Para o recheo:

  • 300 g de grelos cocidos
  • 125 g de lacón cocido
  • 100 g de salsa de tomate (mellor feita na casa)
  • 300 g Queixo Leyma Natura D.O. Arzúa-Ulloa

Preparación

  1. Mesturamos a fariña co fermento seco nun recipiente.
  2. Agregamos o resto dos ingredientes da masa e amasamos ata obter a textura desexada.
  3. Deixamos levedar ata que duplique de tamaño e estendemos sobre a bandexa con papel de forno.
  4. Enfornamos a 180º durante 3-4 minutos. Retiramos e reservamos.
  5. Escaldamos os grelos e escorrémolos ben.
  6. Picamos o lacón en anacos pequeniños.
  7. Estendemos a salsa de tomate sobre a masa e repartimos o queixo Leyma Natura, os grelos e o lacón por toda a superficie.
  8. Enfornamos a 180º durante 20 minutos.
  9. E lista para gozar!

As nosas suxerencias