Torta de lacón con patacas

torta de lacón con patacas e leite enteiro Leyma

Torta de lacón con patacas

Unha receita que fala por si soa, ti que opinas? Aínda que o resultado sexa impresionante, a elaboración é moi sinxela. Un auténtico manxar para o paladar feito con produtos de primeira calidade da nosa terra: un bo lacón, patacas, leite… Non está nada mal!

Preparación
20 min.

Cociñado
35 min.

Total
55 min.

Racións
4

Ingredientes

  • 5 patacas medianas
  • 350 g de lacón
  • 200 ml de leite enteiro Leyma Natura
  • 2 ovos
  • 300 g de queixo de tetilla relado Leyma Natura
  • 2 dentes de allo
  • Media taza de pan relado
  • 1 cullerada de manteiga Leyma Natura
  • Sal
  • Pementa

Preparación

  1. Prequentar o forno a 200º mentres preparamos a receita.
  2. Untar o molde que usaremos coa manteiga Leyma Natura
  3. Lavar, pelar e cortar as patacas en toros para logo fritilas e salpementalas ao teu gusto.
  4. Nunha cunca mesturar os ovos, o leite, o allo, o sal e a pementa.
  5. Noutro recipiente poñer o queixo de tetilla de Leyma Natura previamente relado.
  6. Poñer no fondo do molde as patacas, logo engadir outra capa do queixo e outra do lacón.
  7. Verter a metade da mestura do leite no molde.
  8. Volver a colocar outra capa máis das patacas, do queixo, do lacón e da mestura do leite e ovos.
  9. Botar por riba o pan relado e meter no forno durante 45 minutos.
  10. Deixar arrefriar 15 minutos mínimo antes de servir. Lograrás un efecto gratinado para chuparse os dedos!