Biscoito de améndoas e sementes de papoula cun toque de azar

E o gañador do noso reto #XantamosComoAntesconLeyma foi… Javier de @cocinandoconhistorias que preparou un delicioso biscoito de améndoas e papoulas cun toque de azar. Deixámosvos por aquí a súa receita! Anímate e proba a facela!

Tempo de preparación (minutos): 90
Tempo de cociñado (minutos): 60
Racións: 4

Ingredientes

  • 140 ml de AOVE
  • 180 ml do noso leite semidesnatado Leyma Natura
  • 2 ovos
  • 1 tapón de auga de azar
  • 150 gr de azucre de caña
  • 200 gr de fariña
  • 50 gr de fariña de améndoas
  • 12 gr de fermento químico
  • 25 gr de sementes de papoula
  • 1 chisco de sal
  • 1/2 culleradiñas de esencia de vainilla

Preparación

  • Poñer os ovos e o leite nun conco e bater.
  • Engadir o AOVE, pouco a pouco, e o auga de azar para integrar ben.
  • Poñer a mestura de fariña, fariña de améndoas, fermento, fariña de papoula, sal, esencia de vainilla e bater durante dous minutos.
  • Poñer a mestura nun molde (con papel no fondo) e untar cun pouco de manteiga Leyma Natura.
  • Enfornar sobre unha hora co forno previamente prequencido a 180ºC.
  • Pasado ese tempo, deixar arrefriar e desmoldar.
  • Decorar con azucre glas