Natillas con Leyma

Prepara con nós unha sobremesa desas que gustan a todos os públicos, das de toda a vida! Unhas natillas caseiras feitas co noso leite Leyma. Esta vez quixemos facelas co noso leite fresco semidesnatado e o resultado foi espectacular!

Tempo de preparación (minutos): 5
Tempo de cociñado (minutos): 25
Racións: 4

Ingredientes

  • 1 litro do leite fresco semidesnatado Leyma
  • 7 ovos
  • 1 ramiña de canela
  • 80 gr de azucre
  • 1 cullerada de maicena
  • Galletas María

Preparación

  • Comezar poñendo nun cazo a canela e 700 ml do leite fresco Leyma a lume medio e deixalo ata ferver.
  • Por outro lado, os 300 ml de leite restantes haberá que poñelos nun vaso e engádelle a maicena. E nun conco bater as sete xemas dos ovos co azucre .
  • Unha vez que o leite ferva, retiralo do lume e verter cun coador nun conco.
  • Poñer a mestura nun cazo a lume baixo e remexer sen parar. Haberá que agardar e, cando xa non teña espuma, estarían feitas as natillas e poderíamos retiralas do lume.
  • Coar as natillas sobre un recipiente e metelas na neveira para que arrefríen.
  • Logo repartir as natillas en vasiños e emplatar poñendo unha galleta maría por ración.